Autorijschool snoeck

bel voor een afspraak 06-22199996

bel voor een afspraak 06-22199996

Starten met rijles als je 16,5 jaar bent

Tegenwoordig is het al mogelijk om op 16,5 jaar te beginnen met autorijlessen. Sinds kort is het ook mogelijk om op 16,5 jarige leeftijd een Tussentijdse toets bij het cbr af te leggen ter voorbereiding op je echte examen. Het echte examen kun je vervolgens vanaf 17 jarige leeftijd afleggen.

Als je daarvoor slaagt mag je vanaf je 17e onder begeleiding van een coach tot je 18e jaar autorijden. Als je dan 18 bent mag je zelfstandig (dus zonder coach) aan het verkeer deelnemen.

Om voor je 18e jaar aan het verkeer te kunnen deelnemen heb je wel een begeleiderspas nodig en moeten ook eerst je coaches zich hebben aangemeld. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat kun je hier allemaal eens rustig nalezen op . Hier kunnen jij en je coaches zich ook aanmelden voor de bijbehorende pas.

Om dit alles mogelijk te maken dien je wel voor zowel de tussentijdse toets en het examen in het bezit te zijn van een geldig theoriecertificaat. Dit theoriecertificaat mag je al vanaf 16 jaar halen en is tegenwoordig niet 1 jaar maar zelfs 1,5 jaar geldig.